ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διοικητικό Συμβούλιο

Δημήτριος Γιαννακόπουλος του Παύλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι απόφοιτος του Campion School και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2012, συμμετέχει ενεργά στη Διοίκηση του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ενώ από το 2019 έχει αναλάβει καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Υπό τη διεύθυνσή του, ο όμιλος συνεχίζει την ανοδική του πορεία παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι επίσης ιδρυτής της DPG Group of Companies που δραστηριοποιείται στον χώρο των ψηφιακών μέσων και η οποία σήμερα κατέχει πρωταρχική θέση στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Ο κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως ενδεικτικά ο αθλητισμός και οι τουριστικές επενδύσεις.

Δέσποινα Γιαννακοπούλου

Η Δέσποινα Γιαννακοπούλου, συγγραφέας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Οι γονείς της ήταν Έλληνες, σημαίνοντα μέλη της ομογενειακής παροικίας του Καΐρου. Παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια στην Ελλάδα.  

Με τον αείμνηστο σύζυγό της Παύλο Γιαννακόπουλο, ιδρυτή της μεγαλύτερης στην Ελλάδα φαρμακευτικής εταιρείας,  της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., και ιδιοκτήτη του Τμήματος Μπάσκετ του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου τον οποίο ανέδειξε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αθλητικά σωματεία παγκοσμίως, έζησαν μαζί 45 ευτυχισμένα χρόνια.

Ο γιος της, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, άξιος συνεχιστής του πατρός του γιγαντώνοντας την εταιρεία αυτού με γνώμονα το γενικό καλό. Επίσης, είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου Ομίλου Ψηφιακών Μέσων στην Ελλάδα, της DPG Group of Companies, ο οποίος καλύπτει με τη θεματολογία του, όλο το φάσμα ενδιαφερόντων της σύγχρονης ζωής.

Η ίδια ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων. Η ευχέρεια με την οποία χειρίζεται την Αγγλική, την Γαλλική και την Αραβική γλώσσα, της επέτρεψε να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, ερευνώντας επισταμένα στη διεθνή βιβλιογραφία για θέματα που καλύπτουν τα δικά της εξειδικευμένα ενδιαφέροντα και καλύπτουν πανανθρώπινες ανάγκες εμβάθυνσης σε διαχρονικά ζητήματα και καίρια ερωτήματα. Τίτλοι βιβλίων της είναι: «Ωριαία Αστρολογία - Τα χαμένα κλειδιά», «Παραδοσιακή αστρολογία στη σύγχρονη εποχή», «Χρηματιστηριακή Αστρολογία», «Carmen Astrologicum - Αστρολογική Ωδή», «Αθλητική αστρολογία», «Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας».

Κωνσταντίνος Παναγούλιας του Γεωργίου

Ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία.

Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Πολυτεχνείου του Dortmund και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά από το Πολυτεχνείο του Αachen.

Εργάζεται από το 1988 στον χώρο του φαρμάκου στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Έχει εκλεγεί για τρεις συνεχόμενες θητείες στο Δ.Σ. του ΣΦΕΕ όπου υπηρετεί σαν Αναπληρωτής Πρόεδρος επιφορτισμένος με οικονομικά θέματα και αναπτυξιακή πολιτική.

Είναι επίσης εκλεγόμενο μέλος της διοίκησης και ταμίας της European Confederation of Pharmaceutical Entrepreneurs (EUCOPE) καθώς και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Αθηνών (ΣΕΑΔΑ).

Γνωρίζει την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Αντώνιος Αυγερινός του Νικολάου

Ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, Υποστράτηγος ε.α., γεννήθηκε στις Σέρρες όπου τελείωσε το Γυμνάσιο με «Άριστα». Εισήλθε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα».

Συνέχισε τις σπουδές του στη «Φαρμακευτική και Φαρμακευτική Χημεία» του Κολλεγίου Chelsea του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με εξειδίκευση στον έλεγχο αντιντόπινγκ, ως βοηθός του καθηγητή Arnold Becket, ιδρυτή του ελέγχου αντιντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έλαβε το Προδιδακτορικό Δίπλωμα με ερευνητική εργασία (Master of Philosophy), με τίτλο: "Biopharmaceutical and Pharmacokinetic studies on some ibuprofen formulations" από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον στο Ηνωμένο Βασίλειο με βαθμό «Άριστα». Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με τη διδακτορική διατριβή ("Controlled release in domethacin microspheres prepared by using an emulsion solvent-diffusion technique") στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και βαθμό «Άριστα».

Έχει διατελέσει Διευθυντής του Φαρμακευτικού Σώματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.), Υποδιευθυντής του Υγειονομικού Σώματος του Γ.Ε.Σ., Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Ίδρυσε τα Στρατιωτικά Φαρμακευτικά Εργαστήρια στα οποία διετέλεσε Διευθυντής για είκοσι χρόνια (1980-2000). Έχει πλούσια συγγραφική δράση με δημοσίευση άνω των 60 πρωτότυπων εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή Σεμινάρια, Συμπόσια, Συνέδρια καθώς επίσης διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας σε διάφορες Επιστημονικές Φαρμακευτικές εταιρείες. Από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχοντας ήδη θητεύσει στην ίδια θέση, το διάστημα 2015-2018.

Μαργαρίτα Θάνου του Δημητρίου

Η Μαργαρίτα Θάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε προπτυχιακά στη Νομική Σχολή Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο από την ίδια Σχολή.  Εξειδικεύτηκε στο φορολογικό δίκαιο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2008, έχει παρασταθεί σε πλήθος αστικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, ενώ έχει συμμετάσχει και σε διεθνείς διαιτησίες.

Από το 2016 έως και το 2021 διετέλεσε διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών της DPG Group of Companies και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου στην DPG Group of Companies.

Της αρέσει να ταξιδεύει μακριά, για να έρχεται πιο κοντά στους ανθρώπους.

Παναγιώτης Μπόμης του Ανδρέα

Ο Παναγιώτης Μπόμης γεννήθηκε το 1977 και είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Γιαννακόπουλου. Μπήκε στο στίβο των ελληνικών media και της επικοινωνίας αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το London School of Journalism το 1997.

Έχει διατελέσει διοικητικό στέλεχος σε αρκετές εταιρείες και από το 2017 συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση της DPG Group of Companies. Έχει επίσης υπάρξει Γενικός Γραμματέας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ενώ είναι και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου Ελλάδας, θέση που κατέχει την τελευταία τετραετία.

Παναγιώτης Τριαντόπουλος του Γεωργίου

Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος του Γεωργίου, έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1969. Είναι Οικονομολόγος και διατελεί Ομόρρυθμο Μέλος της εταιρείας με την επωνυμία Π. Γ. Τριαντόπουλος Ο.Ε.. Επιπλέον, διατηρεί λογιστικό - φοροτεχνικό γραφείο και είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ενώ είναι ενεργό Μέλος στην ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής.

Έχει διατελέσει Προϊστάμενος του λογιστηρίου της εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.Ε., καθώς και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας με την επωνυμία DPG GROUP OF COMPANIES A.E., ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης