Υποτροφίες

Τα προγράμματα υποτροφιών και ενισχύσεων του Ιδρύματος υπηρετούν τις αξίες της διάδοσης του αθλητικού ιδεώδους, της προαγωγής της υγείας και της ιστορικής έρευνας, καθώς και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Υγεία

Υγεία

Η προώθηση της Υγείας και η ανάπτυξη της ιατρικής έρευνας αποτελούν σκοπό του «ΙΠΓ – PGF». Για το λόγο αυτό, οι Ιατρικές, Φαρμακευτικές και οι Σχολές Υγείας των Α.Ε.Ι της χώρας, οι φοιτητές και οι ερευνητές τους, εντάσσονται στο πρόγραμμα υποτροφιών και ενισχύσεων του Ιδρύματος. Στόχος είναι οι νέοι επιστήμονες να συμβάλλουν στην εξέλιξη της Επιστήμης, στην επίτευξη επιστημονικών ανακαλύψεων και εν τέλει στη βελτίωση της Υγείας των πολιτών.

Αθλητισμός

Αθλητισμός

Η Σωματική Αγωγή συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας των πολιτών. Για την ανάπτυξη της σωματικής διαπαιδαγώγησης των νέων, τόσο ενδοσχολικά όσο και εξωσχολικά, σημαντικός είναι ο ρόλος των αποφοίτων των Σχολών και Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, το «ΙΠΓ – PGF» χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές αθλητικών ακαδημιών (ΤΕΦΑΑ κ.λ.π.), ώστε να αναδειχτεί ο σπουδαίος ρόλος τους και στη διάδοση του Αθλητικού Ιδεώδους, είτε αφορά σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πολιτισμός

Πολιτισμός

Η επιστήμη της Ιστορίας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο για την κατανόηση και εξέλιξη του πολιτισμού ενός λαού. Το «ΙΠΓ – PGF» υποστηρίζει με τη χορήγηση υποτροφιών τη διενέργεια ερευνών, μελετών και κάθε άλλου είδους ενεργειών και εκδηλώσεων που προάγουν την Ιστορία της Ελλάδας και άλλων χωρών. Χορηγεί, επίσης, τιμητικά βραβεία σε νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες, λογοτέχνες και αθλητές οι οποίοι διακρίνονται για το έργο και τις επιδόσεις τους.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης