Ενίσχυση νοσοκομείων και αναβάθμιση υπηρεσιών σε δομές υγείας της χώρας
Ανακοινώσεις

Ενίσχυση νοσοκομείων και αναβάθμιση υπηρεσιών σε δομές υγείας της χώρας

Σε σημαντικές δωρεές για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα, το Ίδρυμα Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος.

Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», ενισχύεται η Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας, μετά από αίτημα του τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες. Μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος, εξειδικευμένος φυσιοθεραπευτής για τη φροντίδα των βαριά πασχόντων ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, εντάσσεται στο δυναμικό της Κλινικής.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», ενισχύεται οικονομικά η Α΄ Χειρουργική Κλινική προκειμένου να καλυφθούν εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες του Χειρουργικού Τομέα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Ίδρυμα προχώρησε, επίσης, σε ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής & Εφηβικής Παχυσαρκίας για την πρόσληψη παιδιάτρου, ειδικού στο αντικείμενο της παχυσαρκίας. Η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής & Εφηβικής Παχυσαρκίας πραγματοποιεί ενημερωτικές εκστρατείες στα σχολεία της χώρας, εκπονεί ερευνητικά πρωτόκολλα και διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα για επαγγελματίες υγείας σε παιδιατρικά νοσοκομεία.

Σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Περιφερειακού Ιατρείου Ασημίου στην Κρήτη, για την αγορά ενός αναλυτή αερίων αίματος προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας του.

Στην Εύβοια ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, το οποίο παρέχει υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους από 15.000 πυρόπληκτους κατοίκους του Δήμου. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας χρειαζόταν αναβάθμιση του χώρου επειγόντων περιστατικών. Μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος, το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου απέκτησε κουρτίνες επειγόντων περιστατικών, διαχωριστικά και εξοπλισμό, όπως γραφεία, καρέκλες, ντουλάπες κ.α.

Τέλος, το Ίδρυμα Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κάτω Γραικού για τη δωρεά ενός απινιδωτή, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Κάτω Γραικικού του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας. Η περιοχή είναι απομακρυσμένη τόσο από την πόλη της Άρτας όσο και των Ιωαννίνων, ενώ το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας βρίσκεται 35 χλμ. μακριά.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης