Εγκαίνια στο πλήρως αναπλασμένο Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Γυμνασίου – Λυκείου Αστυπάλαιας
Ανακοινώσεις

Εγκαίνια στο πλήρως αναπλασμένο Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Γυμνασίου – Λυκείου Αστυπάλαιας

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρευρέθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αστυπάλαια, για τα εγκαίνια και τον Αγιασμό του πλήρως αναπλασμένου Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης του Γυμνασίου του νησιού.

Μέσα από την ευγενική χορηγία του κοινωφελούς Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», το γήπεδο καλαθοσφαίρισης του Γυμνασίου – Λυκείου της Αστυπάλαιας ανακατασκευάστηκε πλήρως, προκειμένου να προσφέρει στους νέους μαθητές που αγαπούν το άθλημα, μια αναβαθμισμένη, ποιοτική και πάνω απ’ όλα ασφαλή αθλητική εμπειρία. Η ανάπλαση ξεκίνησε μετά από αίτημα του Δήμου Αστυπάλαιας προς το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος», και σε λιγότερο από έναν χρόνο, την Άνοιξη του 2023, το ανακαινισμένο γήπεδο παραδόθηκε στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τους μαθητές του ακριτικού μας νησιού.

Στο πλαίσιο των εργασιών, έγινε αποξήλωση της περίφραξης και κατασκευάστηκε νέα, ύψους 4 μέτρων, ανακατασκευάστηκε το δάπεδο με την προσθήκη στρώσης σκυροδέματος και δημιουργίας κλίσεων για να εξασφαλιστεί η απορροή των ομβρίων και έγινε ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση νέων ιστών και νέων φωτιστικών Led. Επιπλέον, έγινε αποξήλωση και τοποθέτηση νέων μπασκετών ολυμπιακού τύπου με στρώματα ασφαλείας, ενώ τοποθετήθηκε ακρυλικό αντικραδασμικό δάπεδο για ασφαλέστερη και πιο σταθερή κίνηση των μικρών αθλητών.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος παρευρέθηκε στα εγκαίνια και τον Αγιασμό του Γηπέδου της Αστυπάλαιας, και ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του: «Το πιο ωραίο συναίσθημα είναι να βλέπουμε ότι μία πράξη προσφοράς έχει πιάσει τόπο και έχει αγκαλιαστεί από τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται. Στην προκειμένη περίπτωση από τα παιδιά, τους μαθητές και μαθήτριες της Αστυπάλαιας, που ήδη παίζουν και αθλούνται στο ανακατασκευασμένο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του νησιού. Είναι ένα έργο, που εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες, απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του νησιού που θέλουν να αθληθούν και εύχομαι πραγματικά να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στο νησί».

Ο κ. Νικόλαος Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας, σημείωσε κατά την ομιλία του: «Στην προσπάθειά μας να μας βοηθήσει κάποιος να φτιάξουμε το γήπεδο του Γυμνασίου του νησιού μας, το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος ανταποκρίθηκε αμέσως και σε χρόνο-ρεκόρ διεκπεραίωσαν την ανακατασκευή του γηπέδου του σχολείου μας, έτσι ώστε με την έναρξη της φετινής χρονιάς ήταν έτοιμο και για αυτό είμαστε ευγνώμονες. Είμαι σίγουρος ότι τα μελλοντικά έργα του Ιδρύματος και του εξαιρετικού Προέδρου του, του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της δυνατής Ομάδας του, θα έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και οπουδήποτε επιλέξουν να βοηθήσουν».

Το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος προωθεί το ιδεώδες του αθλητισμού, τη διάδοση της σωματικής αγωγής και θέλει να συμβάλει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αθλητικών χώρων και εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Από την ίδρυσή του έως και σήμερα, έχει αναλάβει μια σειρά από έργα για την υγεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρέχει και σημαντικές υποτροφίες σε ετήσια βάση για ανώτατες σχολές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα στο 2022 ολοκληρώθηκαν σημαντικές δωρεές για την αναβάθμιση χώρων στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά και στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, παραδόθηκε σημαντικός εξοπλισμός για 2 κλινικές στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο». Επιπλέον, χορήγησε τις πρώτες υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ. Σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες πρωτοβουλίες, ενώ παραμένει διαθέσιμο για όποιον επιθυμεί να συμβάλλει στο έργο του, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε φορείς ή άλλους οργανισμούς, διασφαλίζοντας ότι οι δράσεις, τα προγράμματα και οι ενισχύσεις που θα υλοποιούνται, θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης